bos

Vaak wil je in de zomer ergens op vakantie. Afgelopen meivakantie gingen we naar New York City. Super leuk, maar we moesten natuurlijk met het vliegtuig vliegen naar Amerika.

Ik liep er erg tegen op, omdat we Co2 uitstoot natuurlijk moeten stoppen. Maar daar had mijn vader iets op bedacht. Je kon voor iets meer geld, zorgen dat het Co2 gecompenseerd wordt. Er worden dan bomen geplant na dat je gevlogen hebt. Voor zoveel Co2 uitstoot, worden dan zoveel bomen weer geplant. Zo wordt het Co2 meteen weer opgenomen door bomen en blijft er geen extra Co2 over.

We hadden dat dus meteen gedaan en ik vond het een erg fijn gevoel dat ik niet direct het milieu aantast. Nu doen we dat dus altijd als we ergens heen moeten vliegen! Maar natuurlijk moeten we zo min mogelijk vliegen, dus doen we het maar een keer per jaar voor vakantie. Mijn vader moet voor werk af en toe wel met het vliegtuig, maar dan doet hij het weer dat het wordt gecompenseerd. Ik vind dit dus echt fijn idee!

Play Video